Savjeti kako…

Umijeće pranja prozora

Umjesto uvoda, anegdota iz osobnog života.
Vizualizirajte sljedeći prizor…

Kontaktiraj nas

DOBAR SAVJET ZLATA VRIJEDI

Kako se peru prozori
Dunja Novak
Vruće ljetno popodne, kolovoz u svoj silnoj žegi davne osamdeset i neke nemilosrdno grije zapadne prozore dječje sobe u maloj seoskoj sredini, jedne od onih gdje susjedi o tebi znaju više nego ti sam.

Dvije klinke na kraju završenog prvog razreda provode u igri zaslužene ljetne praznike. U posvemašnjem zanosu igre, jedne od onih u kojima se igraju uloga, odučile su se za igru mame i tate. A jedan u nizu majčinih poslova je i pranje prozora. Ja sam ta klinka koja je krenula prati usijano vruće prozore i koja je bila uvjerena da čini nešto najljepše na svijetu za svoju mamu.

Na posvemašnje čuđenje i sa suzama u očima u tišini sam pognute glave slušala mamine pritužbe kad se vratila s posla. A da stvar bude još zanimljivija – dugi niz godina mi nije bilo jasno što sam to učinila krivo. U dječjem svijetu su bilo kako oprani prozori i dalje oprani prozori. U maminom svijetu, u ruralnim krajevima osamdesetih ti su prozori bili ruglo i sramota jedne kućanice.

Svatko tko pere prozore i voli održavati kućanstvo urednim i čistim jako dobro razumije kardinalnu pogrešku moje mlađe verzije. Možda vas je i ova anegdota nasmijala ili čak podsjetila ne neki vaš neuspjeli pokušaj pranja prozora.

Radnja koja se čini toliko banalno jednostavna – sve dok se ne uhvatiš u koštac s njom. Dobro, nećemo pretjerivati i poistovjećivati pranje prozora s nuklearnom fizikom, ali za vrhunski oprane prozore potrebno je umijeće, nekoliko malih tajni maminih kućnih čarolija i ono najvažnije – vrhunska krpa! Točnije, potrebna vam je vrhunska krpa jer s njom možete lako zaboraviti na sve savjete koje ste čuli do sad.

Potrebna vam je Renideo Sjaj magična krpa!

Renideo magične krpe

Štedje vrijeme, a pritom su efikasne i jednostavne za održavanje. Čine svaku površinu blistavom, pa čak i najzahtjevnije površine!

Kupaonica

Održavanje kupatila čistim i sjajnim lakše je uz Renideo.

Kuhinja

Poliranje, brisanje, sušenje, glancanje… Renideo i točka.

Spavaća soba

Renideo i u tren oka spavaća soba je osvježena.

Ured

Renideo je jedina krpa koju trebate imati u svom uredu.

Što je Renideo magična krpa?

Sama riječ renideo na latinskom jeziku ima višestruko značenje, a najlakši prijevod na naš jezik bio bi sjaj te osmijeh. Stoga, ime krpe brižno je odabrano kako bi vam njena upotreba izmamila osmijeh na lice pri pogledu na lako očišćene površine.

Krpa je sačinjena od kvalitetnih mikrovlakana samo 0,3 dtexa. Za usporedbu, svila ima 8 dtexa, a nit pamuka 200 dtexa. Tex je međunarodno dogovorena jedinica za mjerenje finoće vlakana, a sustav je decimalan pa se u njemu koriste metričke jedinice pri čemu vrijedi pravilo: manja vrijednost, finije vlakno. Detaljnije o samom proizvodu možete pronaći ovdje

umijeće pranja prozora
kako se peru prozori
umijeće pranja prozora
umijeće pranja prozora

Što Renideo krpu čini posebnom?

Za razliku od standardne krpe koja “gura” prašinu, Renideo sjaj krpa na sebe “veže” čestice prašine.

S pravom magična

Pamučne krpe kojima ste do sad brisali prozore, kao i papirnati ručnici, ostavljaju čestice prašine i mucice, a ukoliko ste bili poklonik pranja novinskim papirom vjerojatno ste uočili kako vam on može otežati posao jer ostavlja tragove (posebice ako ste koristili novinski papir s fotografijama ili naslovima u boji).


Izdržljiva je i dugotrajna – čak 100 i više pranja. Potrebno ju je prati na 60 stupnjeva bez upotrebe omekšivača.


Za pranje prozora potrebna vam je samo voda pa samim time spada u ekološki prihvatljive proizvode. Na taj način, osim što štedite na upotrebi deterđenata, čuvate i svoje zdravlje jer svako sredstvo za pranje u sebi sadrži brojne štetne kemikalije. S Renideo krpom sjaj prozora se postiže iznimno lako!

pranje prozora trikovi

Kako koristiti Renideo sjaj krpu prilikom pranja prozora?

Za savršen i idealan rezultat potrebne su vam dvije Renideo sjaj krpe. Jedna kojom ćete prozore prati, a druga kojom ćete ih obrisati, a samim time i ispolirati.

Krpu kojom perete prozore namočite u mlaku vodu, čvrsto istisnete i kružnim pokretima brišite staklenu površinu. Ukoliko je prozor jako prljav, okrenite krpu na drugu, čistu stranu te prebrišite prozor još jednom.

Naravno da vam sredstva za pranje prozora nisu zabranjena, slobodno ih i dalje koristite; posebice ako je prošlo više mjeseci od vašeg zadnjeg čišćenja pa su vremenski uvjeti ostavili vidljiv danak na njima.

Osobno, u takvim slučajevima preporučam manje agresivnu, no i dalje iznimno učinkovitu kombinaciju jabučnog octa i vode. Ukoliko prozorsko staklo održavate redovito, voda će biti dovoljna. Nakon pranja, najvažniji je završni čin – suhom i čistom Renideo krpom obrišite vlagu i savršeno izglancajte prozore.

Savjeti

Krpa za pranje prozora

Nemojte prati prozore tijekom jako vrućeg ili vjetrovitog dana. Vrućina, posebice direktna izloženost prozora sunčevim zrakama ostavit će tragove i mrlje na prozoru kao što su ostale i meni s početka priče. Vjetar će učiniti isto – prebrzo će osušiti prozor ne dozvoljavajući vašoj suhoj Renideo krpi da ubere zasluge za blistav posao.

Nemojte prati prozore prilikom jako niskih temperatura – velike razlike u temperaturi vanjskog stakla i unutarnje temperature mogu uzrokovati pucanje stakla.

kako prati prozore

Prije pranja prozora potrebno je očistiti okvir prozora sa spužvicom na koju ste dodali malo deterdženta za pranje suđa. Na taj način sprečavate da zmazanoće pređu na prozorsko staklo prilikom samog pranja te ga dodatno onečiste.

Ako na prozoru ima većih prljavština (grudica zemlje, tragova kukaca, pelud ili paučina), prije samog pranja uklonite krute dijelove mekanom metlom ili posebnom spužvicom.

Ukoliko imate rolete, nakon pranja prozora vlažnom krpom i blagim deterdžentom obrišite i njih jer su one veliki magnet za prašinu.

Kad završite s pranjem prozora, ne zaboravite oprati i prozorsku dasku jer se na njoj skuplja velik dio nečistoća i prljavštine koje vjetar lako prenese na vaš svježe oprani prozor.

I da završimo u stilu s kojim smo započeli…

Danas, ona djevojčica s početka priče više nije dijete i može se lako staviti u poziciju vremena u kojem je odrasla te jasno razumije što je njenu majku nagnalo na onakvu reakciju.

U ruralnoj sredini sredinom osamdesetih ogledalo kvalitete žene u velikoj mjeri ovisilo je o njenom načinu vođenja kućanstva te održavanju čistoće.

Prozori kuće svakom su prolazniku ispričali svoju priču pa su se žene trudile, čak bi se usudila i reći natjecale u svojim kućanskim vještinama te ljubomorno čuvale svoje male tajne.

Radnja koja je nekada iziskivala vještinu što se prenosila s koljena na koljeno, danas je svakome olakšana i nadohvat ruke – sve što vam je potrebno je Renideo magična krpa!

pranje prozora

Zadovoljni pročitanim? Ima još.

Maskice za lice

Maskice za lice

Nošenje jednokratnih maski na javnim mjestima na kojima se ne može održavati sigurnosna udaljenost, npr. javni prijevoz, trgovine prehrambenih proizvoda ili čak na radnom mjestu, moglo bi pomoći smanjenju širenja virusa SARS-CoV-2. Maskica za lice može podići svijest o fizičkoj udaljenosti i zdravstveno osviještenom ponašanju.

Magične krpe na akciji

Magične krpe na akciji

Kod nas se kuponi zbrajaju! Iskoristite našu kampanju 5+5+5+5 i skupite 20% popusta u manje od 5 minuta vašeg vremena. Ništa prezahtjevno i teško, već zabavno i jednostavno uz besplatan poklon koji šaljemo direktno na vaša vrata! Dobiva se i osjećaj korisnosti.

Blistav šank – preduvjet za uspješan ugostiteljski posao

Blistav šank – preduvjet za uspješan ugostiteljski posao

Jednostavnost, kvaliteta i inovativnost Renideo Plus krpe za njegu površina leži u pomnoj konstrukciji i obradi. Najfinija mikro-matrična vlakna dobivena su posebnim tehnološkim postupkom miješanja i rafiniranja poliestera i poliamida, zbog čega krpa bez napora uklanja mrlje te površinu čini sjajnom.

Kontakt

pranje prozora je lako
Kako do cistih prozora
Kako do cistih prozora

Interesiraju te informacije o proizvodima i uslugama. Imaš pitanje. Trebaš pomoć. Pošalji nam poruku putem kontakt obrasca.

+385(0)99 329 4175

info@bbtextile.hr

Marketinška privola (GDPR)

14 + 6 =

Društveni smo!

Prisutni smo na društvenim mrežama. Povežite se s nama i pogledajte što radimo u slobodno vrijeme, kakve novitete pripremamo i što smo novo napravili.

Registarski sud:Trgovački sud u Varaždinu | MBS 070167658 | Tt-18/5247 -4

Temeljni kapital: 20.000,00 HRK plaćeno u cijelosti | Izvršni direktor: Jelena Buhanec

Banka: Privredna Banka Zagreb | IBAN: HR 52 2340 0091 1109 8704 7 | BIC: PBZGHR2X | OIB: 97725644839

BB Textile LOGO

Primajte naše novosti!

Pretplatite se na naš "Newslewtter" i primajte kvalitetne i neprocjenjivo vrijedne informacije vezane uz Renideo krpe, a darujemo Vam i kupon kod s 5% popusta!

Uspješno ste se upisali!

Podijeli

Podjeli ovu objavu sa svojim prijateljima!!

Podjela